Velký přehled: dveřní sítě proti hmyzu

30.6.2017

O sítích proti hmyzu do klasických i střešních oken jsem hovořil minule, zbývá popsat řešení sítí proti hmyzu do dveří. Nejčastějším požadavkem jsou síťové dveře do balkónových a francouzských dveří. Síťové dveře lze namontovat i na vchodové dveře domu. Oproti sítím okenním se dveřní sítě do rámů dveří šroubují. Těchto bariér proti nežádaným hmyzím návštěvám je několik typů. Pojďme se na ně podívat podrobněji. 

Okenní sítě lze použít i do dveří

Nejméně využívanou, leč nejlevnější variantou, je osazení dveří okenní sítí proti hmyzu. Tato možnost přichází do úvahy pouze v případě, kdy dveřmi neprocházíme a používáme je pouze k větrání.

vestavěný nábytek do podkroví

Dveřní síť na panty

Dveřní síťové dveře na panty, to je naopak nejžádanější typ sítí do dveří. Materiály jsou totožné jako při výrobě okenních sítí, liší se parametry profilu - u dveřních sítí je třeba silnější profil z důvodu velikosti i rozdílné manipulace se sítí. S dveřní sítí v sezóně mnohokrát za den manipulujeme, okenní síť lenoší celý rok bez pohybu v rámu okna.  Základní provedení dveřní sítě lze „vylepšit“ několika příjemnými doplňky jako jsou například samodovírací panty, průlez pro kočku či pro psa nebo okopová lišta ve spodní části dveří – ochrana před prokopnutím síťoviny. Středovou příčku lze namontovat v požadované výšce tak, aby lícovala s příčkou balkónových dveří. Samozřejmostí jsou obě madla, vnitřní i vnější.

Rolovací sítě proti hmyzu pro dveře i okna

Rolovací sítě proti hmyzu lze použít jak na okna tak i dveře – ovládání shora dolů i do stran. Rolovací sítě jsou velmi nenáročné na prostor. Nespornou výhodou tohoto typu sítě je kazeta, která chrání síťovinu při úplném otevření sítě.

Posuvné sítě proti hmyzu

Posuvné sítě proti hmyzu mají využití pouze tehdy, pokud máme balkónové nebo terasové dveře dvojité anebo je vedle průchozích dveří další prostor ve stejné rovině s rámem dveří.  Posuvná síť je vlastně pevné síťové křídlo posouvající se po spodní kolejnici do stran, horní kolejnice křídlo pouze vede. Síť je příjemná na ovládání a lze ji také osadit průlezem pro kočku či pro psa. V případě potřeby lze křídlo jednoduše vysadit.

 

Plisé síť proti hmyzu

Nejluxusnější sítí proti hmyzu do dveří je plisé síť. Stejně jako u látkových plisé žaluzií i zde je použito plisování hlavního materiálu zde síťoviny, a to do skladů 16 nebo 22 mm širokých. Plisé síť má sklady vertikálně, ovládá se stejně jako rolovací dveřní síť do stran. I zde se celá síťovina uschová do profilu při plném otevření sítě. V zavřené poloze přidržuje síť magnetická lišta umístěna po celé délce pojezdového (ovládacího) profilu.

Chci poslat poptávku

Co je dobré vědět?

Každý z popisovaných typů sítí proti hmyzu lze vyrobit v rámu – síť má svůj vlastní rám, ve kterém pracuje a který se namontuje do prostoru kde síťové dveře požadujeme. Rám se používá v případě potřeby odsazení sítě od rámu dveří například z důvodu vyčnívající kliky vchodových dveří, nebo jiných nedemontovatelných bariér.

Jste z okolí Hradce Králové, Hořic, Jičína, Nového Bydžova či Dvora Králové nad Labem a trápí vás nevítané návštěvy v podobě komárů, much a jiného hmyzu? Zavolejte nebo mi napište a najdeme společně ideální řešení.

4