Vestavěné skříně na míru

24.4.2018

Psací stůl, zásuvkový kontejner, noční stolek, postel, peřiňák, polička na zeď, vestavěná skříň a mnoho dalších názvů by se dalo říci dvěma slovy – nábytek na míru, nebo na zakázku, chcete-li. Všechny tyto zmiňované výrobky zákazníci často poptávají, přesto je jeden, který všechny ostatní v počtu poptávek předčí. Ano, jsou to vestavěné skříně, o kterých bych rád pohovořil.

S vestavěnou skříní využijete prostor na maximum

Už z názvu vyplývá, že vestavěná skříň se vestaví do prostoru, který si zákazník určí. Převážná většina vestavěných skříní se vyrábí a montuje na výšku od podlahy až po strop a na šířku velmi často ode zdi ke zdi, tedy na celou stěnu, což ale není podmínkou. Skříň se na svém místě pevně přišroubuje ke stěnám a podlaze, čímž se z ní stane skříň vestavěná. Vestavěnou skříní využijete veškerý prostor určený jako úložný. To je výhoda oproti sériově vyráběné skříni samostatně stojící.

 

Proč mít vestavěnou skříň ode mě?

  • Provedu na místě zaměření prostoru
  • Zkonzultuji s vámi vaše představy a rád přidám své doporučení z praxe
  • Zdarma a nezávazně pro vás zpracuji 3D návrh i cenovou nabídku
  • Můžete si vybrat z bohaté nabídky designů, barev i kování
  • Vestavěná skříň efektivně využije každý centimetr prostoru
  • Díky praktickému vnitřnímu vybavení bude vše uloženo skladně a přehledně

Chci poslat nezávaznou poptávku

Jak je to s hloubkou vestavěné skříně

Výšku a šířku skříně si lze podle potřeby zvolit. S hloubkou skříně to již tak jednoduché není. Ke stanovení optimálního prostoru pro hloubku skříně nám na jedné stěně může vadit okno, dveře s obložkami, garnýž, topení... Pokud chceme do šatní skříně umístit klasickou šatní tyč k uložení prádla na ramínkách, anebo další vybavení, o kterém jsem psal v jednom z předcházejících článků, je nutné zajistit prostor pro hloubku skříně alespoň 60 cm (lépe více). Pokud je v cestě nějaká výše zmiňovaná překážka, řešení existuje - jen je potřeba počítat s nějakým kompromisem, který budete muset učinit.

Zjistit více o vnitřním vybavení skříní

Jaké je řešení a s čím dále počítat?

Skříň můžeme rozdělit na hlubší a mělčí část, nebo se spokojit s užší skříní, místo posuvných dveří použít dveře na panty, možností je hodně. Posuvné, otočné i skládací dveře potřebují pro svoji činnost 10 cm a o tento rozměr je třeba požadovanou úložnou hloubku skříně navýšit, chceme-li zajistit funkčnost a příjemnou obsluhu vestavěné skříně.

Pokud si nevíte rady, rád se vám budu věnovat, na všechny neduhy upozorním a navrhnu nejvhodnější řešení. Neváhejte mě kontaktovat a již za pár týdnů může ve vaší ložnici nebo třeba chodbě stát zbrusu nová vestavěná skříň na míru, do které pohodlně ukryjete ve potřebné.

Navštívit můžete také moji vzorkovnu v Hořicích, ze které realizuji zakázky v Hradci Králové, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a dalším okolí.

4