Vnitřní vybavení vestavěných skříní

31.8.2017

Zabývám se montáží nábytku na míru - od nočního stolku přes pracovní stůl, police na zeď až po vybavení celého pokoje. Nejžádanější a tedy i nejprodávanější jsou vestavěné skříně na míru – skříně, které vám umožní využít každý centimetr na maximum a díky promyšlenému vnitřnímu vybavení bude organizace uskladněných věcí přehlednější. Jakým způsobem lze úložný prostor využít a co nám k tomu pomůže, to je téma u kterého bych se rád zdržel.

Vnitřní vybavení šatních skříní

Vnitřní vybavení vestavěné či šatní skříně nejčastěji zajistí klasické police, ať pevné nebo variabilní (stavitelné po 32 mm), ocelová šatní tyč či zásuvka. Toto je prvotní požadavek každého zákazníka a je pravda, že plně postačí k uložení veškerého oblečení. Existuje mnoho doplňků určených do vnitřní části skříně, které nám archivaci oblečení zefektivní nebo alespoň zpříjemní.

vybavení vestavěné skříně

Skříně a řešení na ramínka

Pokud jsme zvyklí ukládat oblečení pouze na ramínka, je třeba umístit šatní tyče ve skříni nad sebe. V tom případě je třeba pro přístup k oblečení na horní tyči schůdky popřípadě tyč. Příjemnou  „vychytávkou“ je sklopná šatní tyč, kterou lze s celým jejím obsahem snadno přemístit do prostoru před skříň.

Chytré řešení aneb místo na všechno

S výklopnými šatními tyčemi schůdky nepotřebujeme, každému ovšem ukládání na ramínka nevyhovuje a požaduje pouze police. Vestavěná skříň zaplněná od podlahy ke stropu policemi použití schůdků vyžaduje. Vestavěná skříň je „nábytek na míru“, a proto není žádným problémem uvnitř skříně připravit prostor přesně pro vaše schůdky.

Pochopitelně se předcházející věta netýká pouze schůdků, ale všeho toho co je třeba trvale ve skříni ukládat (skládací věšák na prádlo, žehlící prkno, vysavač, úklidové prostředky,…). Výjimkou není ani zakomponování pracovního stolu - PC koutku do skříně, televizoru do skříně v ložnici či zvukové soupravy do obývacího pokoje.  

Schovejte do skříně kravaty, žehličku i počítač

Na nejběžnější skladované věci se vyrábí i věšáky - například věšák na žehličku, věšák na hadici vysavače, na oblečení to jsou převážně věšák na kravaty, na kalhoty, na sukně a většina ve variantě pevné i výsuvné. Drobné věci (například ponožky, rukavice, kulich) uložíme do zásuvky (šuplíku), levnější alternativou je drátěný výsuvný koš. Na boty je vhodná drátěná police, na špinavé prádlo výklopná zásuvka a na složené košile například výsuvná police s čelem.


Výsuvné doplňky skříní jsou velmi oblíbené
, ať už jde o zmiňované zásuvky a drátěné koše, tak i drátěné police, lamino police s čelem nebo bez čela výsuvná police pro klávesnici. Vždy lze použít několik druhů polo nebo celo výsuvů, kolečkové nebo kuličkové s měkkým dovíráním či bezúchytkovým otevíráním.

Pro zákazníka není potřeba se v tomto orientovat, postačí váš požadavek sdělit při zaměření a vysvětlení práce výsuvu a hlavně doporučení správného typu vás nemine.

Chci poslat nezávaznou poptávku

Osvětlení vestavěných skříní

Do vestavěné skříně je možné zakomponovat LED osvětlení. LED pásek je možné nalepit přímo na požadované místo, je ale mnohem příjemnější (zvláště při použití LED pásku na vnější osvětlení skříně) použít hliníkový profil určený pro LED pásky. LED osvětlení může mít různou intenzitu, barvu, tón a lze jej ovládat několika způsoby – čidlem infračerveným (světlo se aktivuje otevřením dveří skříně), pohybovým čidlem s nastavitelnou délkou svícení nebo různými tahovými, dotykovými, bezdotykovými vypínači nebo dálkovým ovladačem.

Společně vymyslíme řešení na míru

Ukázky vnitřního vybavení skříní vám rád ukáži ve vzorkovně v Hořicích. Pro sjednání schůzky či v případě různých dotazů mě neváhejte kontaktovat.

4