Vybíráte žaluzie na střešní okna?

10.5.2022

Podkrovní místnosti jsou krásné a mají své kouzlo. Mají však také jedno „ale“, kterým je přehřívání interiéru. V letních měsících, zvláště pokud jsou střešní okna situovaná na jih či západ, se v podkroví dá jen těžko vydržet. Jedním z řešení jsou žaluzie na střešní okna, které tvoří bariéru proti slunečním paprskům a udržují teplotu v interiéru v příjemných mezích.

Žaluzie na střešní okna vyřeší světlo, teplo i soukromí

Ať už potřebujete regulovat světlo a sluneční paprsky kvůli teplu, intenzitě světla či z důvodu, že se vám odraz okna leskne při sledování televize či počítače, jsou žaluzie na střešní okna jednoduchým a cenově dostupným řešením. Svojí konstrukcí a odolností jsou vhodné i do vlhkých místností jako je koupena, zimní zahrada či terasa.

Chci nezávazně poptat

Výhody a nevýhody

+ Zajistíme žaluzie na okna nejen pro značky Velux, Fakro a Roto
+ Žaluzie lze využít pro jakýkoliv sklon okna
+ Žaluzie lze ovládat i při otevřeném okně
+ Stačí jednoduchá údržba pomocí vlhkého hadříku
+ Zajistím výrobu na míru i pro atypická okna a nevšední řešení
+ Výběr designu z široké palety barev
- Žaluzie v interiéru nejsou v stínění tak efektivní jako venkovní rolety


Ovládání žaluzií podle vašich potřeb

Ovládání žaluzií na střešních oknech je zcela jednoduché, a především bezpečné pro děti či domácí mazlíčky. Nejsou zde žádné šňůry či řetízky, které by visely, vše je vyřešeno zabudovaným posuvným ovladačem. A pokud máte okna tak vysoko, že na ně ze země nedosáhnete? Žádné starosti – stínění lze ovládat také pomocnou tyčí. Není tedy potřeba žádných schůdků, vše zvládnete přímo z podlahy. A pokud ani to nevyhovuje vašim požadavkům, je možné žaluzie vybavit elektrickým dálkovým ovládáním.

Hledáte na střešní okna venkovní stínění?

V tom případě vám mohu doporučit venkovní rolety na střešní okna, které skvěle brání průniku slunečních paprsků do interiéru, a tak pomáhají udržet v podkroví příjemnou teplotu i za horkého léta. Navíc i s venkovními roletami můžete bez problému větrat. Venkovní rolety jsou jak z odolné textilie, tak z pevných lamel, u kterých nemusíte mít obavy z větru či deště. Navíc lamelové rolety chrání střešní okna a prodlužují jejich životnost.

Nechte se hýčkat řešením na míru

Kontaktujte mě a celou realizaci zařídím na klíč. Okna zaměřím, zkonzultuji s vámi možnosti řešení, předvedu vám vzorky barev i materiálů, zajistím výrobu na míru a na závěr vše namontuji.
Pokud vás při větrání trápí nezvaní návštěvníci v podobě komárů, much a pavouků, nechte si v rámci montáže nových žaluzií či rolet namontovat na střešní okna také sítě proti hmyzu a užívejte si po celé léto větrání bez štípanců a nepříjemného bzučení.
Pro více informací mě neváhejte kontaktovat. Rád vám v problematice stínění poradím a pomohu.

4