Vestavěný nábytek do podkroví

12.6.2017

Ať už se jedná o ložnici, dětský pokoj anebo třeba pracovnu, vždy je třeba vybavit podkrovní místnost nábytkem. V zásadě máme dvě možnosti, jak nábytek do podkroví pořídit. Pojďme se podívat na výhody a nevýhody jednotlivých řešení. 

Výběr nábytku z prodejen má svá „ale“

Změříme si prostor místnosti a pokusíme se s metrem v ruce v prodejně nábytku vybrat nějaký psací stůl, skříňku, zásuvkový kontejner, šatní skříň či jiné vybavení tak, aby se nám do sešikmeného prostoru ten který kus nábytku vměstnal, a pokud možno jsme využili co možná nejvíce úložného místa.

Popravdě, tento způsob není jednoduchý ani v obdélníkové (,,normální“) místnosti, natož v místnosti sešikmené podkrovní - vždy nám zbude spousta nevyužitého prostoru. Zde je na místě popřemýšlet o možnosti číslo 2, a to o vestavěném nábytku na míru.

vestavěný nábytek do podkroví

Vestavěný nábytek do podkroví

Možná se vám to bude zdát jako, mírně řečeno, nereálné, nedosažitelné, ale opravdu lze využít každý (i sešikmený) prostor jako úložný, a to bez ,,ztráty kytičky“, tedy kdy ani centimetr úložného prostoru nepřijde nazmar.

Jedná-li se o nábytek do prostoru, kde šikmý strop místnosti klesá směrem od nás (nikoliv do strany) je řešení jednodušší. Ani sešikmení do strany ale není žádným problémem. Posuvné, otočné i dveře na panty lze vyrobit jako díl s úkosem, osadit je kováním a vše namontovat tak, aby ,,šikminy“ ladily s vaším stropem. Velmi často se do takovýchto prostor používají pouze police bez dveří, anebo se namísto dveří použijí například žaluzie či látkové rolety.

Cena a další výhody

Vždy je ale třeba se držet jistých zásad a navrhnout nábytek do podkroví tak, aby splňoval vaše požadavky funkční i estetické. Cena vestavěného nábytku do podkroví se oproti standardnímu vestavěnému nábytku liší minimálně. Nábytek na míru bude připravený přesně podle vašich představ a požadovaných rozměrů. Ušetříte také čas, který byste jinak strávili hledáním toho pravého kousku po obchodech. Já za vámi přijedu, vše zaměřím, ze vzorníků si vyberete zpracování povrchů a za pár týdnů na místě nábytek namontuji. Se mnou to zkrátka máte bez starostí. 

Chci poslat poptávku

Člověk i jeho vkus se vyvíjí

Určitě jiným způsobem budeme rozhodovat o podobě vestavěného nábytku do podkrovní pracovny, ložnice a hlavně do podkrovního dětského pokoje. Každý člověk se mění, vyvíjí se a s ním i jeho potřeby a vkus. To platí nejvíce a je třeba si na to dát velký pozor při návrhu nábytku do již zmiňovaného dětského pokoje v podkroví, kde se požadavky dětí často mění.

Dekor či potisk podle vašeho gusta

Pokud u našich dětí momentálně vládne přízeň k Hello Kitty nebo Minecraft, je možné využít tisk na plošný materiál dvířek a použít některé z nabízených motivů Overface, popřípadě si dodat motivy nebo fotografie vlastní.

Pokud si nevíte rady, nebo si se svým návrhem nejste jisti, neváhejte mě kontaktovat. Rád vám vymyslím řešení, anebo poupravím váš návrh.

4