Venkovní hliníkové rolety umí šetřit

27.10.2017

V moderním stavitelství se v současné době stává nenahraditelným prvkem venkovní stínění – venkovní hliníkové rolety. Použití tohoto typu stínění společně s okny tvoří vynikající tepelnou izolaci, čímž se významně snižují náklady na energie. Výzkumy potvrdily úsporu energie při spuštěných roletách u staré zástavby až 40%, u staveb moderní generace a nízkoenergetických domů úsporu energie až 25%.

Tajemství hliníkových rolet je v lamelách

Lamely venkovních hliníkových rolet jsou vyrobeny z hliníkového profilu, který je plněn polyuretanovou pěnou. To je hlavním důvodem vynikajících izolačních vlastností, a to nejenom tepelných.

hliníkové rolety

Chci objednat venkovní rolety

Proč jsou venkovní hliníkové rolety oblíbené?

  • Skvělé tepelně izolační vlastnosti
  • Úspora nákladů na vytápění
  • Dokonalý světelný izolant
  • Vynikající protihlukový izolant
  • Velmi účinný bezpečnostní prvek (lze doplnit západkou či zámkem)
  • Integrované rolovací sítě proti hmyzu

Síť proti hmyzu je skryta v boxu s roletou, vodící lišty mají dvě drážky, drážka dále od okna slouží pro práci rolety, v drážce blíže k oknu pracuje síť proti hmyzu. Síť je ovládána vždy manuálně tahem za spodní lištu.

Krásné s dlouhou životností

Povrchová úprava všech dílů venkovních hliníkových rolet je provedena kvalitními práškovými barvami, které jsou následně vypalovány, a tím je zajištěna dlouhodobá barevná stálost a samozřejmě i životnost rolet.

Předokenní hliníkové rolety a ovládání

Ovládání předokenních hliníkových rolet je zajištěno několika způsoby. Základním typem je ovládání manuální, kulatou šňůrou se samo-navíječem. U větších stíněných ploch a potřeby ovládání rolet z interiéru i exteriéru (např.: garážová vrata) je možné použít pružinovou protiváhu, která je integrovaná v hřídeli uvnitř boxu rolety a výrazně ulehčuje manipulaci s roletou. V tomto případě se roleta ovládá za madla umístěna na spodní liště rolety.

 
Velmi příjemným typem ovládání venkovních rolet je elektropohon - a to buď s mechanickými motory s tlačítkovým přepínačem, anebo s motory s integrovaným přijímačem, ovladatelné dálkovým ovladačem.

Podomítkové řešení rolet

Venkovní hliníkové rolety zateplí a zabezpečí váš dům, jsou i vynikajícím dekorativním prvkem. Vyžaduje-li to ráz stavby anebo vkus majitele, lze použít schránku rolety (box) hranatou, s úkosem nebo schránku oblou.

V případě stavby nového domu anebo rekonstrukce starší stavby lze použít boxy podomítkové. A jak již název napovídá, box i vodící lišty se skryjí pod omítku. V tomto případě je třeba pamatovat na montáž rolet s dostatečným předstihem, před zahájením montáže izolačního pláště domu.

Výhoda i pro životní prostředí

Venkovní hliníkové rolety prokazatelně snižují spotřebu energií, tím se šetří paliva a energetické zdroje, čímž se snižuje zatížení životního prostředí a spoří se suroviny pro příští generace.

Chcete je mít? Neváhejte mě kontaktovat, projdeme společně celou nabídku a zajistím také odbornou montáž.

4