Nábytek do podkroví má svá specifika

24.10.2023

Podkrovní prostory se stávají stále oblíbenější volbou pro moderní bydlení. A není se čemu divit - díky svébytnému a útulnému charakteru nabízí podkroví unikátní potenciál pro zařízení originálního interiéru. Při navrhování a zařizování podkrovního bytu je ale důležité vybrat vhodný nábytek, který prostor efektivně využije. Jak tedy správně vybírat nábytek do podkroví?


Jak vybrat nábytek do podkroví?

  1. Měřte a plánujte aneb přizpůsobte nábytek prostoru
    Nejdůležitějším krokem při zařizování podkroví je důkladné měření a plánování. Zohledněte sklon stěn, výšku stropu a další architektonické prvky, které ovlivní umístění nábytku. Vytvořte si nábytkový plán, díky kterému využije prostor na maximum.
  2. Volba multifunkčního nábytku aneb víceúčelovost je klíčem
    Tyto prostory mají často omezenou plochu, a proto je důležité využít každý centimetr účelně. Sázka na multifunkční nábytek, jako jsou rozkládací pohovky s úložným prostorem, skříně s výsuvnými zásuvkami a postele s vestavěnými úložnými prostory, je skvělým řešením pro využití prostoru.
  3. Zvolte světlé barvy a lehké materiály aneb optické zvětšení prostoru
    Místnosti pod střechou jsou často menší a mají sklonité stropy, což může vytvářet pocit stísněnosti. Volba světlých barev a lehkých materiálů, jako jsou světlé dřevo, sklo a kovy, může vizuálně zvětšit prostor a dodat mu vzdušnost.
  4. Pracujte s vestavěným nábytkem aneb optimalizujte úložné prostory
    Vestavěný nábytek je ideálním řešením do podkroví, kde je každý centimetr cenný. Využijte možnosti vestavěných skříní, knihoven, policek a dalšího nábytku, který se dokonale začlení do prostoru. Bez nábytku dělaného na míru se rozhodně neobejdete.
  5. Důkladně vybírejte proporce nábytku aneb zachovejte harmonii
    Při výběru nábytku dbejte na proporci a měřítka. Větší kusy nábytku mohou působit v menším prostoru přehlceně. Sázka na kompaktní a střední velikost nábytku s vhodnými liniemi a tvary bude trefou do černého.

Chci nezávazně poptat nábytek na míru 

S nábytkem do podkroví vám rád poradím

Podkrovní byty mohou být kouzelným místem pro bydlení, pokud je náležitě zařízeno. S těmito tipy a nápady na výběr nábytku do podkroví můžete vytvořit funkční, pohodlný a atraktivní interiér, který skvěle využije potenciál každého prostoru. A pokud si nevíte rady, obraťte se na mě, rád vám pomohu.

Více o nábytku na míru 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás.

4